October 19, 2020

Нормалізація споживання в ЕМенеджмент24!

logo-3
Всім вам мабуть дуже добре відомо, що проводити аналіз та порівнянням споживання енергоносіїв в будівлі(ях) без врахування таких чинників як внутрішня температура будівлі, зміна температури зовнішнього повітря і фактичної тривалості опалювального періоду є некоректним. За останні роки, ми спостерігаємо підвищення середньодобової температури повітря в Україні та, як наслідок, скорочення тривалості опалювального сезону.
На додачу, не дотримання температурного режиму приміщень в бюджетних закладах, що спостерігається в 50% випадків, істотно впливають на нормалізовані показники споживання енергії в будівлях.

Без чіткого розуміння, скільки ваша будівля споживає в «нормальних умовах» можна наробити багато некоректних висновків, як наприклад порахувати зменшене споживання як результат впровадження заходів з підвищення енергоефективності в будівлях та на додачу ще виплатити з цих коштів премію працівникам чи зменшити ліміти на енергоносії. Все це може привести до того, що наступного року, коли зима буде не такою теплою, вам не вистачить коштів на опалення ваших будівель і школи та садки прийдеться зачинити посеред зими.

Для того щоби привести ваше фактичне споживання, отримане з показів лічильника до нормальних умов, необхідно врахувати нормативні та фактичні значення температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального періоду для вашого регіону зазначені в держваному стандарті "Будівельна кліматологія" від 2010р., а також нормативну та фактичну температури внутрішнього повітря приміщень бюджетних закладів.
Врахування цих факторів вручну може викликати певну складність для енергоменеджерів через великі масиви даних та кількість обрахунків, тому ми подбали про те, щоби користувачі ЕМенеджмент24 виконували нормалізацію в автоматичному режимі в звіті «Нормалізація».

graph

Переваги «Нормалізації» в ЕМенеджмент24:

  • Приведення сумарного споживання по всіх енергоносіях, які використовуються на потреби опалення (теплова енергія, природній газ та електроенергія);
  • Врахування фактичної температури внутрішнього повітря будівлі, у тому числі отриманої засоби автоматичного зчитування з цифрових термометрів ;
  • Одночасне порівняння приведеного та фактичного споживання з встановленими лімітами;
  • Графічне та табличне виведення та збереження інформації.

The post image is taken from frepik.com Designed by macrovector / Freepik